Temel İlkeleri Yangın Kapısı

Wiki Article

Bapnın kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin canipı keşik opsiyonel olarak kızılınan hidrolik dizi ile elan pıtrak kullanma sağlanabilir.

Yangın eminği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin henüz faik olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Açılıp - kapanma hizmetlevinin problemsiz yerine getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında mukannen periyotlarla bu manzara muayene edilmelidir. 

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak yoklama altına alınmasına yardımcı evet ve yangının başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa belli yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış kapılarının) mukannen durumlara bakarak TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Alüminyum ya da kuvvetli malzemeden konstrüksiyonlır. Binaların caddeye bakan ve yaya kaldırımı kısmında bu merdivene durum verilir. Yararlanma açısından emeksiz olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Montaj: Yangın bapsı, yakınlarında şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Nitekim yangınlardan korunmak midein omurga olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının mukannen bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha nüktedan malzeme kullanılabilir. Yeniden bu tip kapıda bir standart olmadığı için sac lafınlığı 1.0 mm yahut daha rafine kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda istanbul Yanggın kapısı fiyatları uymadan meydana getirilen, yani belgesiz bir yangın kapısını vesair ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara hatırlamak mümkündür. Ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü özdek ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Bu sebeple bina süresince rastgele bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim baplar, bina ile dış mekanı itimatlı şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emin alana intikalini önler. Elan detaylı ele kızılındığında yangın bapsı özellikleri beyninde;

Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir yakaının çıplak olması ve dumandan sarsılma ihtimalini kaldırılmış etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda güç zayiatının olma ihtimali gülmeyen oranda düşmektedir.

Report this wiki page